Regelmessige møter for tsjekkere på Café Asylet, Oslo

Hver annen onsdag i måneden møtes landsmenn på Café Asylet. Møtene begynner kl. 18.00 og vårt bord er markert med et tsjekkisk flagg. Et av TNF sine styremedlemmer er alltid til stede. Våre møter har en hyggelig atmosfære og vi deler våre erfaringer fra livet i Norge.

Tsjekkiskkurs for barn

Undervisning av tsjekkisk språk for barn varer 90 minutter en gang per uke gjennom hele skoleåret.
Vi tilbyr to kurs:

  • Tsjekkisk gjennom lek: gjennom fortelling, tegning, leker, dikt og andre morsomme aktiviteter beriker barna sitt tsjekkisk ordforråd og utvikler kommunikative ferdigheter
  • Forberedelser til sammenligningsprøver på tsjekkiske skoler etter læreplaner for grunnskoler

Tsjekkiskkurs for voksne

TNF tilbyr semesterkurs i gruppeundervisning på ulike nivåer. De ukentlige undervisningstimene varer 90 minutter.

Tsjekkisk barnehage

Tsjekkisk barnehage er et sted for våre minste hvor de kan møte andre barn fra tsjekkiske og tsjekkisk-norske familier, møte nye venner og lære noe underveis. Møtene varer 90 minutter og foregår annenhver uke. Lærerne formidler tsjekkisk språk, tradisjoner og høytider, forteller om kjente steder og tsjekkisk kultur, alt gjennom underholdning og lek.

Tegnekurs for minste barn

Vi tilbyr tegnekurs for barn fra 2-5 år. Her kan barna bli kjent med ulike tegneteknikker gjennom lek. Møtene er en gang per 2 uker og tar 60 minutter.

Tsjekkisk barnedag

I begynnelsen av juni feirer vi Den internasjonale barnedagen. Barn og voksne tilbringer sammen en ettermiddag med tsjekkiske eventyr, idrettkonkurranser, piknikk og mye moro.

St. Nikolausfeiring

I desember organiserer vi den tradisjonelle St. Nikolausfeiringen med Nikolaus, en djevel og en engel. Ulike tematiske aktiviteter som henger sammen med advent er forberedt til barna. Vi pynter stedet med juledekorasjoner og koser oss med hjemmelaget gulasj, bløtkaker og julekaker. Vi synger julesanger, tsjekkiske barnehage og skole har også sine forestillinger. Som høydepunkt kommer St. Nikolaus som kjenner alle barn ved navn og deler ut godteriposer. Voksne får sine gaver i det tradisjonelle lotteriet.

Tidskrift Forum

Tre ganger per år gir vi ut tidsskriftet Forum for våre medlemmer. Tidsskriftet inneholder rapporter fra våre aktiviteter, interessante artikler om Norge, artikler fra våre medlemmer, nyheter fra den tsjekkiske ambassade i Oslo og andre nyheter fra hjemlandet.

Vi tilbyr videre både regelmessige og engangs aktiviteter som f. eks. tegnekurs for voksne, aktiviteter i friluft, feiringer knyttet til tsjekkiske tradisjoner, historie og kultur. Noen av våre arrangementer tilbyr vi også i samarbeid med Den tsjekkiske ambassaden i Oslo.

På våre nettsider og på Facebook kan du lese om våre planlagte aktiviteter, hva vi har gjort tidligere og bilder fra våre arrangementer.